puhtaasti


Linjan 45 aikatauluihin pieniä muutoksia 2.1.2019 alkaen - paikallisliikenteen aikataulut säilyvät ennallaan

Linjan 45 arkiaamujen aikatauluihin tulee muutama pieni hienosäätö 2.1.2019 alkaen. Jatkossa lähtöajat  tulevat olemaan tasatunnein klo 7:00, 8:00 ja 9:00 sekä Hyvinkäältä että Nurmijärveltä. Aikataulut näet täältä.

Hyvinkään paikallisliikenteen aikataulut pysyvät vuodenvaihteen jälkeen ennallaan. Ensimmäiset lähdöt päätepysäkeiltä keskustaan ovat klo 5:30 ja vaihtoyhteys kaikkiin suuntiin rautatieasemalta klo 5:45, joten paikallisbusseilla on edelleenkin mahdollisuus ehtiä aamu kuudeksi töihin.

Hyvää uutta vuotta ja menestystä vuodelle 2019!

KINKKUTEMPPU - PAISTINRASVAN PALAUTUSPÄIVÄT HYVINKÄÄN PAIKALLISLIIKENTEESSÄ 26.12.2018 - 1.1.2019

Kinkkutemppu on valtakunnallinen kampanja, jolla kannustetaan ihmisiä keräämään kinkun paistamisesta syntynyt paistinrasva talteen ja toimittamaan se kinkkurasvan keräyspisteisiin - kinkkutemppu.fi. Kertyneestä rasvasta valmistetaan uusiutuvaa NesteMy -polttoainetta.

Kinkkutempun tavoitteena on saada 300 000 suomalaista kotitaloutta lahjoittamaan kinkun paistinrasvansa keräykseen. Kinkkutemppu lahjoittaa 20 000 euroa vähävaraisia perheitä avustavan www.hopeyhdistys.fi toimintaan.

PAISTINRASVAN PALAUTUSPÄIVIEN aikana 26.12.2018 - 1.1.2019 mikä tahansa matkasi matkasi Hyvinkään paikallisliikenteessä on MAKSUTON, kun kerrot kuljettajalle tunnussanan "LIIKUMME LÄSKILLÄ". Hyvinkään paikallisliikenteessä kuljet jätteistä ja tähteistä valmistetulla uusiutuvalla NesteMy -polttoaineella.

Paistinrasvojen keräyspisteet Hyvinkäällä:

K-CITYMARKET
K-MARKET MUNCKINKATU
K-MARKET VETURI
K-SUPERMARKET VIEREMÄ

Keräyspisteeseen voi käydä jättämässä paistorasvan Kinkkutemppu -kampanjan ajan seuraavien ohjeiden mukaan:


PAISTINRASVAT POLTTOAINEEKSI - TOIMI NÄIN:


1. Avaa ja huuhtele tyhjä maitopurkki.
2. Kaada rasva varovasti tölkkiin, ÄLÄ POLTA ITSEÄSI!
3. Sulje tölkki esimerkiksi teipillä.
4. Anna rasvan hyytyä viileässä ja vie se paistinrasvan keräyspisteeseen 20.12.2017–7.1.2018 välisenä aikana.

MUISTA: EI RASVAA VIEMÄRIN TUKKEEKSI!

Lisätiedot: kinkkutemppu.fi

 

Yhteistyössä:

HL

 NesteMy logo

kinkkutemppu logo 2017

Liikennöinti to 6.12. ja pe 7.12.2019


Torstaina 6.12. vietetään Suomen itsenäisyyspäivää. Liikennöinti sunnuntaiaikataulun mukaan.

Itsenäisyyspäivän jälkeisenä perjantaina 7.12. viettävät Hyvinkään koululaiset vapaapäivää. Tästä johtuen linjoilla 10, 11 ja 12 ei ajeta koulupäivinä ajettavaksi merkittyjä vuoroja. Muilta osin liikennöimme normaalin arkipäivän mukaisesti.

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!

Läntisen yhdystien ja Koneenkadun uuden kiertoliittymän keskiaiheen pystytys aiheuttaa muutoksia liikenteeseen 11.-13.12.2018 Hyvinkäällä


Uuteen kiertoliittymään pystytetään 11.-13.12.2018 Konecranesin toteuttama keskiaihe. Tällöin Läntinen yhdystie välillä Helletorpankatu – Kalevankatu ja Koneenkatu välillä Konecranesin liittymä – Talvisillankatu ovat suljettuina. Läntisen yhdystien liikenne ohjataan kiertotielle Helletorpankadun, Kuumolankadun, Myllykadun ja Verkatehtaankadun kautta. Talvisillan liikenne ohjataan käyttämään Nummisillankatua. Koneenkadulle pääsee vain Kalevankadun suunnasta.

Myös Läntisen yhdystien ja Koneenkadun liittymän kevyen liikenteen alikulkukäytävät ovat poissa käytöstä.

Kiertotiejärjestelyt otetaan käyttöön ma 10.12. ja ti 11.12. välisenä yönä. Keskiaiheen asentamisen ensimmäinen vaihe käynnistyy tiistaiaamuna klo 6.00.

Kiertotiejärjestelyt puretaan näillä näkymin ke 12.12. ja to 13.12. välisenä yönä, mikäli asennustyöt sujuvat suunnitellusti.

Liikenteen katkaiseminen Läntisen yhdystien ja Koneenkadun kiertoliittymässä vaikuttaa myös paikallisliikenteen reitteihin. Linja 3 rautatieasema-Talvisilta-Veikkari jaetaan kahdeksi erilliseksi linjaksi, joita liikennöidään omilla autoilla. Toinen autoista liikennöi Veikkariin (3V) ja toinen Talvisiltaan (3T).

Aikatauluihin ei tule muutoksia. Läntisen yhdystien pysäkit ovat poissa käytöstä.

LINJAN 3 REITIT POIKKEUSJÄRJESTELYN AJAN NÄET TÄÄLTÄ.

HYVINKÄÄN PAIKALLISLIIKENTEEN LIIKENNÖINTI TALVELLA 2018-19

 

Talvi tekee tuloaan ja sen myötä on jälleen odotettavissa hankalia keliolosuhteita ja hitaampaa liikkumista kaupunkiliikenteeseen. Paikallisbussiin talviset olosuhteet tuovat tullessaan paitsi kasvavia asiakasmääriä, myös mm. haasteita aikataulujen noudattamiseen ruuhkaisimpina ajankohtina. Eniten aikatauluhaasteita on odotettavissa arki-iltapäivisin kaupungin keskustan liikenteen hidastuessa.

Tulevan talven liikennöintihaasteita ennakoiden, emme voi kaikissa keli- ja liikenneolosuhteissa taata paikallisliikenteen välittömien vaihtoyhteyksien toimivuutta arki-iltapäivisin klo 13-18 välisenä aikana. Teemme voitavamme että paikallisliikenteen yhteydet toimisivat normaalisti, mutta on odotettavissa että talven jokaisena iltapäivänä emme tähän tavoitteeseen tule pääsemään. Erityisiin sääolosuhteisiin varaudumme mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi lisäkalustolla.

Liikenneolosuhteet Hyvinkäällä eivät ole kehittyneet julkisen liikenteen osalta suotuisasti ja tämä aiheuttaa lisääntyviä haasteita paikallisliikenteen tehokkaalle operoimiselle. Rautatieaseman laiturialue tullee aiheuttamaan tulevanakin talvena suuria haasteita niin asiakkaille kuin linja-auton kuljettajillekin. Pyrimme ensisijaisesti huolehtimaan turvallisesta liikkumisesta mahdollisuuksiemme mukaan, kulloinkin vallitsevissa olosuhteissa.

Hyvinkään paikallisliikenne ja sen matkustajamäärät ovat kasvaneet kymmenessä vuodessa yli 300 000 tehdyllä matkalla. Vuonna 2017 paikallisliikenteessä tehtiin yli 867 000 matkaa. Matkoja tehtiin yli 34 kpl jokaista bussilla ajettua tuntia kohden. Hyvinkään Liikenne Oy:n paikallisliikennebussitkin kulkevat ympäristöystävällisesti 100% tähteistä ja jätteistä valmistetulla uusiutuvalla polttoaineella. Vaikka paikallisliikenteen suorite on kasvanut, ovat sen aiheuttamat lähipäästöt vähintään puolittuneet kymmenessä vuodessa.

Puhtaasti4

Wille Mäkelä
Toimitusjohtaja
Hyvinkään Liikenne Oy