puhtaasti


Hyvinkään paikallisliikenteessä liikennöidään normaalisti kesäaikataulujen mukaan ke 12.8. alkaen

  • Paikallisliikenteessä noudatetaan kesäaikatauluja toistaiseksi. Ajantasaiset aikataulutiedot löytyvät verkkosivuiltamme.

  • Palvelubussit liikennöivät normaalisti palvelubussin aikataulujen mukaisesti. Ajantasaiset aikataulutiedot löytyvät verkkosivuiltamme.

  • Kyläseutujen linjat 10, 11 ja 12 liikennöivät talviaikataulujen mukaisesti ke 12.8.2020 alkaen.

  • Linjaa 45 Hyvinkää-Rajamäki liikennöi to 13.8. alkaen Korsisaari Oy.

 

Edelleen on ensiarvoisen tärkeää, että kukaan ei tule sairaana linja-autoon. Kaikkien on noudatettava terveydenhuoltoviranomaisten ohjeita turvaetäisyyksistä, hyvästä käsihygieniasta sekä muista keinoista välttää tartuntojen leviämistä. 

Linja-autojen siivousta on tehostettu epidemian aikana.

Jokaisella asiakkaalla tulee olla edelleen matkalippu. Lipun voi ostaa myös kuljettajalta, mutta käteisen rahan käsittelyssä liikkuu kuitenkin aina pöpöjä. Suosittelemmekin käyttämään "Paikkuri" -mobiililippua tai kausi- / sarjakortteja erityisesti nyt. Matkakorttien lataaminen onnistuu verkkosivujemme kautta.

Löydät korona-tilanteeseen liittyvät ajantasaiset liikennöintitiedot verkkosivuiltamme. Pyrimme palvelemaan teitä parhaalla mahdollisella tavalla myös tämän epidemian aikana.

Kesäaikataulut jatkuvat normaalein vuoroin ke 12.8.2020 alkaen

Koulujen alkaessa keskiviikkona 12.8.2020 paikallisliikenteen bussit liikennöivät edelleen kesäaikatauluja noudattaen, mutta bussivuoroja ei koulujen alettua tarvitse enää erikseen tilata. Poikkeuksena linja 7 Metsäkaltevaan, jonka vuoroista osa ajetaan vanhaan tapaan kutsuliikennevuoroina, tilaukset: hyvinkaanliikenne.kutsuliikenne.fi.

Kyläseutujen linjoilla 10, 11 ja 12 siirrytään koulujen alkaessa noudattamaan talviaikatauluja. Aikataulut löydät täältä.

Linjaa 45 Hyvinkään ja Rajamäen välillä liikennöi 12.8. alkaen Korsisaari Oy.

 

Helatorstaina 21.5. Hyvinkään paikallisliikenteessä liikennöidään sunnuntai aikataulun mukaan

Bussit kulkevat Hyvinkään paikallisliikentessä helatorstaina pyhäpäivän aikataulujen mukaisesti. Perjantaina 22.5. liikennöidään jälleen arkipäivän aikataulujen mukaan.

--

Helatorstai on vuotuinen kristillinen juhla, jota vietetään neljäntenäkymmenentenä päivänä pääsiäisestä Jeesuksen taivaaseen­astumisen muistoksi. Helatorstai on julkinen vapaapäivä Belgiassa, Haitissa, Alankomaissa, Indonesiassa, Islannissa, Itävallassa, Kolumbiassa, Liechtensteinissa, Luxemburgissa, Madagaskarilla, Namibiassa, Norjassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Suomessa, Sveitsissä, Tanskassa ja Vanuatulla. Lähde: Wikipedia

BUSSILIIKENNE JUHANNUKSENA

 

PE 19.6. JUHANNUSAATTO
Lauantaivuorot. Viimeiset lähdöt rautatieasemalta klo 13.45.

LA 20.6. JUHANNUSPÄIVÄ
Ei liikennettä.

SU 21.6. SUNNUNTAI
Sunnuntaivuorot.

 

Aurinkoista juhannusta!

Puhtaasti4

Koronaviruksesta aiheutuu poikkeavia toimenpiteitä myös Hyvinkäällä

Bussimatkustajien kaikottua liikkumistarpeen vähennyttyä, ja lipputulojen sitä mukaan romahdettua, on paikallisliikenteen liikennöinti ollut maaliskuussa erittäin raskaasti tappiollista. Tappion rahallinen määrä on keskimäärin noin 50 000 euroa kuukaudessa. Ilman toimenpiteitä tappio olisi siis noin 200 000 euroa neljässä kuukaudessa. Valtaosassa Suomen kaupungeista siirryttiin jo viimeistään huhtikuussa 2020 poikkeusajan aikatauluihin. Viivytimme tätä siirtymää mahdollisimman pitkään, koska mm. keliolosuhteet saattavat vielä huhtikuussa olla talviset ja liikkumisen tarve paikallisliikenteessä näin ollen suurempaa. Otimme kesäaikataulut käyttöön 1.5. alkaen.

Valitettavasti kesäaikatauluihin siirtyminen etuajassa ei yksistään riitä taloudellisten tappioiden pitämiseen kohtuullisina. Koska kuntatalous painii myös tahollaan taloudellisten haasteiden kanssa, ei sieltäkään ole rahoitusta näköpiirissä lipputulojen korvaamiseksi. Tämä johtaa siihen, että koska palkkakustannukset ovat noin 55% liikevaihdostamme, joudumme lomauttamaan henkilökuntamme keskimäärin vähintään kuukaudeksi.

Tästä syystä vaihtoehtoja on karkeasti kolme:

A: lopettaa tappiollinen toiminta, kunnes tilanne korjaantuu.
B: karsia vuorotarjontaa radikaalisti, jotta työtunteja ja muita kustannuksia voidaan merkittävästi vähentää.
C: luoda järjestelmä, jossa asiakkaiden palvelutaso ei putoa, mutta yhtään tyhjää vuoroa ei ajeta.

Olemme päätyneet vaihtoehtoon C, jotta asiakkaidemme palvelutaso pysyisi mahdollisimman hyvänä. Järjestelyn haittapuolena on, että asiakas joutuu varaamaan matkansa etukäteen.

Kutsuliikenteen ominaisuuksiksi on suunniteltu mm. seuraavaa:
- Varaaminen 1 tunti ennen matkaa
- Varaus verkkosivuilta tai puhelimella
- Rekisteröityneille käyttäjille mahdollisuus varata viikon matkat kerralla
- Rekisteröitymättä mahdollisuus varata kaksi matkaa päivässä.

Järjestelmä on juuri nyt rakenteilla ja se tulee poikkeamaan hieman jo muutaman vuoden käytössä olleesta linjan 7 kutsusovelluksesta.

Pahoittelemme poikkeuksellisten järjestelyiden mahdollisesti aiheuttamaa harmia, mutta tilanne vaatii Korona -epidemian johdosta merkittäviä toimenpiteitä.

 

Ystävällisin terveisin,

Wille Mäkelä
Toimitusjohtaja
Hyvinkään Liikenne Oy
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.