Matka- ja kausikorttien käyttöehdot ja ohjeet

 

1. KORTTIMAKSU Kortista peritään 5 euron korttimaksu, jolla kortti ostetaan omaksi tilaamalla se verkkosivujen kautta kotiin tai ostamalla Hyvinkään Liikenteen toimistosta. Korttiin ladataan uusia kausia tai matkoja verkkokaupassamme, toimistossamme tai bussissa käteisellä. Voit hankkia lippusi myös suoraan puhelimeesi Paikkuri -lippusovelluksella.
2. KAUSIKORTIT (30 päivän kausikortti, nuorisokortti ja koululaisten lukukausikortti) ovat henkilökohtaisia ja korttiin on merkittävä henkilötiedot, muuten lippu ei ole voimassa. Matkustettaessa on henkilöllisyys tarvittaessa todistettava. Kortti viedään lukijalaitteen eteen ja laitteen näytöstä voit samalla tarkistaa kortin voimassaoloajan.
KOULULAISTEN lukukausikortti hankitaan koulun kansliasta. Vanha kortti on palautettava koulun kansliaan vaihdettaessa uuteen ja kortista luovuttaessa se on palautettava kansliaan tai kuljettajalle.
3. MATKAKORTIT (20 tai 40 matkaa, lapset 20 matkaa) ovat voimassa ensimmäisestä leimauksesta 2 vuotta. Korteilla voi matkustaa myös useampi henkilö. Kortti viedään lukijalaitteelle ja kuitataan kortilta haluttu määrä matkoja. Kortin matkat ovat voimassa 60 min leimauksen jälkeen. Vaihdettaessa toiseen bussiin lippu leimataan uudelleen, mutta laite ei vähennä kortilta matkaa, mikäli edellinen matka on vielä voimassa. Lukijalaitteen näytöstä voi leimauksen yhteydessä tarkistaa jäljellä olevien matkojen määrän.
4. KORTIN KATOAMINEN TAI RIKKOUTUMINEN Liikennöitsijä ei vastaa kortin katoamisesta eikä huolimattoman käytön tai säilytyksen johdosta rikkoutuneista korteista.
5. VÄÄRINKÄYTTÖTAPAUKSISSA matkasta veloitetaan kertamaksu ja otetaan kortti pois.
6. KORTIN NUMERO Säilytä kortista saamasi ostokuitti, jossa näkyy kortin numero. Voimme halutessasi mitätöidä kadonneen kortin. Kortin numeroa tarvitaan myös ladattaessa korttia verkkokaupassamme.

Näin matkustat sujuvasti

• Osta ja lataa matka- tai kausikorttisi verkkokaupassamme tai käytä

Paikkuri-sovellusta!

• Pyrkiessäsi linja-autoon pysäkiltä, nosta kätesi merkiksi siten, että kuljettaja ehtii sen

havaita. Pimeän aikaan käytä heijastinta tai valoa helpottamaan näkyvyyttä.

• Varaa tasaraha, mobiililippu tai matkakortti valmiiksi ennen autoon nousemista.

• Anna poistumismerkki kyllin ajoissa ja varmista ettet jätä omaisuuttasi bussiin.

• Käytä takaovea autosta poistuttaessa.