TERVE­TULOA KYYTIIN!

Hyvinkään kaupunkialueella liikennöi kahdeksan paikallisliikenteen linjaa. Kaikilta suunnilta on tarvittaessa mahdollista vaihtaa rautatieasemalla toiselle linjalle. Paikallisliikenne tarjoaa jopa yli 30 erilaista, kaupungin sisäistä reittivaihtoehtoa puolen tunnin välein. Matka-aika kultakin päätepysäkiltä rautatieasemalle tai päinvastoin on noin 15 minuuttia.

Verkostoa täydentää seutuliikennereitit Kytäjälle, Ridasjärvelle ja Jokelaan sekä kahdeksan palvelubussireittiä Hyvinkään kaupunkialueella, jotka ovat käytössänne ikään ja sukupuoleen katsomatta.

UNOHDA KOLI­KOT JA OSTA BUSSI­LIPPU HEL­POSTI PUHELI­MELLASI

HYVINKÄÄN LIIKENTEEN
MOBIILILIPPUSOVELLUS

AIKA­TAULUT

Paikallisliikenteen reitit ja aikataulut löydät myös Google Maps -reittioppaasta!

Tervetuloa ympäristöystävälliseen ja taloudelliseen paikallisliikenteeseen!

Kutsu­liikenne­vuorot

Osa Hyvinkään paikallisliikenteen vuoroista ajetaan etukäteen tilattavina kutsuliikennevuoroina. Kutsuliikennevuorolla voi olla menopelinä taksi, pikkubussi tai iso bussi, varaustilanteesta riippuen.

Tekemällä varauksen ajoissa varmistat, että matkasi sujuu mahdollisimman mukavasti.

Kutsuliikennevuoroksi merkitty lähtö ajetaan, mikäli sille on tehty vähintään yksi varaus. Kyytiin pääsee myös ilman varausta, kunhan autossa on tilaa.

MATKUSTUS­OHJEET PAIKALLIS­LIIKEN­TEESEEN

Linjanumerot

Kullekin suunnalle on oma linjanumeronsa. Bussin linjatunnuksessa näkyy ajettavan linjan numero sekä suunta jonne bussi on matkalla. Päätepysäkiltä lähdettäessä linjakilvessä näkyy vaihtuvana tekstinä ajettavan linjan numero sekä suunta, johon bussi jatkaa rautatieasemalta. Palvelulinjojen tunnus on P ja eri linjat on numeroitu tunnuksilla P1-P9. Kaupunkireitteihin ja aikatauluihin voit tutustua täällä.

Bussiliput

Paikallisliikenteen matkan voi maksaa mobiilimatkalipulla, matkakortilla tai käteisellä rahalla.

LATAA PAIKKURI-SOVELLUS

Bussilippu on voimassa 60 min lipun ostohetkestä ja sen voimassaoloaikana voi vaihtaa paikallisliikenteen linjalta toiselle. Bussiin saa nousta lipun voimassaoloaikana ja jatkaa päätepysäkille asti, vaikka lippuun merkitty voimassaoloaika päättyisi matkan aikana.

Tutustu eri lippuvaihtoehtoihin ja hintoihin täällä.

Toiminta pysäkillä ja bussissa

  1. Pyrkiessäsi linja-autoon, nosta kätesi merkiksi siten, että kuljettaja ehtii sen havaita. Hämärässä on hyvä käyttää heijastinta tai esim. puhelimen taustavaloa merkin antamiseen.
  2. Varaa mobiilimatkalippu, matkakortti tai käteinen raha valmiiksi ennen autoon nousemista. Matkakortin lataaminen etukäteen verkkokaupassamme sujuvoittaa toimintaa bussissa. Osta lippusi puhelimeen – LATAA PAIKKURI-SOVELLUS!
  3. Vaadi matkalippu ja säilytä lippu matkan ajan. Lippuun on merkitty sen viimeinen voimassaoloaika. Tarkista, että lipussasi on oikea hinta. Ilman matkalippua matkustavilta peritään tarkastuksen yhteydessä maksu.
  4. Maksettuasi anna tilaa jäljessä tuleville.
  5. Anna poistumismerkki kyllin ajoissa ennen omaa pysäkkiäsi.
  6. Käytä takaovea autosta poistuttaessa.

Vaihtoyhteydet rautatieasemalla

Ajoaika päätepysäkeiltä rautatieasemalle (tai päinvastoin) on paikallisliikenteen linjoilla (nro. 1–8) noin 12–15 minuuttia. Esim. päätepysäkiltä klo 12.00 lähtevillä vuoroilla on yhteys rautatieasemalta klo 12.15 vuoroille. Bussilippu on voimassa 60 min ostohetkestä ja sen voimassaoloaikana voi vaihtaa paikallisliikenteen linjalta toiselle.

Bussikortin lataaminen

Suosittelemme bussikortin lisälatausten tekemistä verkkokaupassamme. Tämä nopeuttaa toimintaa bussissa ja sujuvoittaa liikennöintiä. Voit hankkia 30 päivän tai 20-/40 matkan lipun myös älypuhelimeesi PAIKKURI -lippusovelluksella.

LATAA PAIKKURI-SOVELLUS!

Lemmikkieläimet bussissa

Tavalliset ja vaarattomat lemmikkieläimet voivat matkustaa bussissa veloituksetta saattajan vastuulla, mikäli bussissa on tilaa.

Lemmikkieläimet sijoitetaan bussiin siten, että niistä ei aiheudu haittaa muille asiakkaille tai bussille. Mikäli näin ei voida tehdä, ei eläintä voida ottaa kyytiin. Lemmikkieläimiä ei saa sijoittaa istuimille eikä niitä saa pitää irrallaan. Saattajalla tulee olla voimassaoleva matkalippu.