Lippu­info

HYVINKÄÄN PAIKALLISLIIKENTEEN LIPUT JA HINNAT

Kertaliput

3,30€

Aikuiset

1,50€

Lapset 4-11v.

BUSSILIPPU on voimassa 60 min lipun ostohetkestä. Lipun voimassaoloaikana voi vaihtaa paikallisliikenteen linjalta toiselle. Bussiin saa nousta lipun voimassaoloaikana ja jatkaa päätepysäkille asti, vaikka lippuun merkitty voimassaoloaika päättyisi matkan aikana.

MAKSUTAVAT linja-autossa ovat käteinen ja mobiilimatkalippu – Lataa Paikkuri -sovellus Google Play Kaupasta tai App Storesta!

Linjojen 10, 11 ja 12 vuoroilla Hyvinkään kaupunkialueen ulkopuolella käytetään Matkahuollon lipputuotteita. Matkan voi maksaa myös käteisellä tai pankki- tai luottokortilla. Linjan 45 vuoroilla Hyvinkään kaupunkialueen ulkopuolella käytetään Korsisaaren tai Matkahuollon lipputuotteita.

MATKA- JA KAUSIKORTIT

Aikuiset

Matkakortti 20 matkaa 49,00€
Matkakortti 40 matkaa 79,00€
Kausikortti 30 päivää 59,00€

Lapset 4-11v

Matkakortti 20 matkaa 20,00€
Kausikortti 30 päivää 30,00€

Nuoret 12-24v

Nuorisokortti 20 matkaa 39,00€
Nuorisokortti 30 päivää 42,00€

Peruskoululaiset

Koululaiskortti 70,00€ / lukukausi

 

Paikallisliikenteen busseissa matkustaminen käy edullisimmin matka- tai kausikorteilla. Busseissa on lukulaite, joka tarkistaa kausikorttien voimassaoloajan tai vähentää matkakorteista matkan. Kortin voit ostaa ja ladata verkkokaupastamme tai toimistoltamme. Uutta korttia ei saa hankittua bussista, mutta kortin lataaminen onnistuu myös bussissa (käteismaksu).

Voit hankkia 30-päivän lipun tai 20-/40-matkan lipun kätevästi myös älypuhelimeesi ja lippu kulkee aina mukanasi Lataa Paikkuri -sovellus Google Play Kaupasta tai App Storesta!

Perinteisestä matkakortista veloitetaan 5 € korttimaksu, jolla kortti ostetaan omaksi (ks. käyttöehdot). Korttiin voi tehdä latauksia korttityypistä riippuen; matkakorttiin ladataan matkoja ja kausikorttiin 30 päivän matkustuskausia. 20- ja 40-matkan liput ovat voimassa 2 vuotta ensimmäisestä käyttökerrasta lukien. Korttien käyttöikä on huolellisesti säilytettynä useita vuosia. Liikennöitsijä ei vastaa huolimattoman käytön seurauksena rikkoutuneista korteista.

KOULULAISKORTTI

Koululaiskortti on bussilippu hyvinkääläisille peruskoululaisille. Koululaiskortin voivat hankkia kaikki HYVINKÄÄLÄISET peruskoulun oppilaat milloin tahansa lukukauden aikana oman koulun kansliasta. Koululaiskortin hinta on 70 euroa / syys- tai kevätlukukausi.

BUSSI-JUNA -liityntälippu

 47,00 € / 30 pv.

Myydään junalipun voimassaoloajaksi.

Edullinen liityntälippu Helsinkiin ja väliasemille.

Liityntälippuja myydään Hyvinkäällä paikallisliikennebusseissa. Lippu on henkilö- ja junalippukohtainen ja se myydään junalipun voimassaoloajaksi. Lipun voi ostaa linja-autosta Hyvinkään VR:n lipunmyynnistä saatavaa lipuketta tai junalippua vastaan. Lippu ladataan liityntälippu -matkakortille.

Lippu voidaan myydä myös pidemmäksi ajaksi, mutta kuitenkin aina junalipun voimassaoloajaksi eli 14-365 päiväksi.

Maksut matkatavaroista*

  • polkupyörä, sähköskuutti tai kelkka 1,50 €

* Otetaan kyytiin, mikäli voidaan kuljettaa muita matkustajia haittaamatta ja auton sisustaa turmelematta.

Kertakäyttöinen kasvomaski

1,50€/kpl

Ostettavissa kuljettajalta.

Maksutta kuljetetaan

  • lastenvaunut, joissa alle 4-vuotias lapsi. Aikuisella tulee olla lippu.
  • kaksi alle 4-vuotiasta lasta maksavan aikuisen seurassa
  • normaalit käsimatkatavarat, jotka voi linja-autoon helposti sijoittaa ja ovat yhteispainoltaan enintään 20 kiloa
  • taittopolkupyörä omassa kantopussissaan
  • sukset ja sauvat nippuun sidottuna ja huolellisesti kuljetettuna
  • tavalliset ja vaarattomat lemmikkieläimet eläimen saattajan vastuulla, mikäli bussissa on tilaa*
  • rollaattori
  • sokeain opaskoira

* Lemmikkieläimet sijoitetaan bussiin siten, että niistä ei aiheudu haittaa muille asiakkaille tai bussille. Mikäli näin ei voida tehdä, ei eläintä voida ottaa kyytiin. Lemmikkieläimiä ei saa sijoittaa istuimille eikä niitä saa pitää irrallaan. Saattajalla tulee olla voimassaoleva matkalippu.

Maksutavat

Maksutavat linja-autossa ovat käteinen ja mobiilimatkalippu – Lataa Paikkuri -sovellus!

Matkustat edullisimmin matka- ja kausikorteilla, jonka voit ostaa myös Paikkuri -lippusovellukseen. Perinteisen bussikortin voit tilata kotiin tai ostaa sen toimistoltamme. Toimistossamme kelpaavat yleiset pankki- ja luottokortit. Bussikorttia ei saa ostettua bussista, vain kortin lataaminen onnistuu bussissa (käteismaksu).

Sujuvimmin matkustaminen ja maksaminen hoituu Paikkuri -mobiilisovelluksella. Sovelluksessa voit valita maksutavaksi mm. pankki- tai luottokortin (Visa ja Mastercard), mobiilimaksun, MobilePayn, Pivon tai Apple Payn.

Muut Hyvinkään paikallisliikenteessä voimassa olevat liput

Valtakunnalliset Matkahuollon myymät matkakortit sekä opiskelijaliput.

Uudenmaan ja Hämeen alueen kausi- ja sarjaliput (Askola, Hausjärvi, Hyvinkää, Janakkala, Järvenpää, Lapinjärvi, Loppi, Loviisa, Mäntsälä, Myrskylä, Nurmijärvi, Pornainen, Pukkila, Riihimäki ja Tuusula). Myynti Matkahuollosta.